Brasserie Lionne – Kokki – Tarjoilija – Baarimikko – Brasserie Lionne – Työpaikat


Hei sinä ravintola-alan ammattilainen tai sellaiseksi haaveileva tulevaisuuden tähti ✨, joko kuulit uutisen – avaamme Helsingin pariisilaisimman brasserien osoitteeseen Pohjoisesplanadi 37?

Tule nyt osaksi kasvavaa ravintolaperhettämme!

Avasimme Bistro Bardot’n viisi vuotta sitten tavoitteenamme elävöittää osaltamme

Helsingin keskustaa ja tehdä sen ravintolatarjonnasta entistä kansanvälisemmän ja houkuttelevamman.

Nyt on aika ottaa seuraava askel: keväällä 2025 avaamme viidennen ravintolamme, Brasserie Lionnen, Pariisin sykkeestä inspiroituneen modernin klassikon, ikoniseen osoitteeseen Pohjois-Esplanadi 37.

Tällä hetkellä etsimme ennen kaikkea ravintola-alan ammattilaisia työskentelemään upean avahstiimimme kanssa – lue vastuuhenkilöiden esittely ilmoituksen lopusta!

Edellytämme vähintään vuoden kokemusta alalta.

  • Tarjoilija
  • Kokki
  • Baarimikko

Myös muutamalle esihenkilölle on avoimia paikkoja – lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi, mikä sisältä:

  • Haettu positio
  • Palkkatoive

Mitä toivomme sinulta?

  • Rakkautta alaa kohtaan ja ammattiylpeyttä.
  • Käsityötaitojen ja raaka-aineiden arvostusta.
  • Ennakkoluulotonta asennetta oppimiseen ja kehittymiseen.

Mitä tarjoamme sinulle:

  • Mahdollisuuden olla mukana avaamassa uutta ravintolaa. Mielestämme se on ikimuistoinen ja jännittävä kokemus, jossa jokainen päivä tuo mukanaan jotain uutta.
  • Inspiroivan työyhteisön, jossa sekä asiakkaat että ammattilaisten hyvinvointi ovat keskiössä.
  • Mahdollisuuden työskennellä ravintola-alan näköalapaikalla Helsingissä osana huippu tiimiä ja olla luomassa modernia klassikkoa sekä mahdollisuuden työskennellä kaikissa ravintolaperheemme yksiköissä. 
Työt alkavat sopimuksen mukaan huhtikuussa 

Mikäli olet nykyisellä työnantajallasi sopinut kesälomista ja tehnyt järjestelyjä – ei hätää, voimme neuvotella loman ajankohdalle palkatonta vapaata!

Laita hakemus CV:n, positio- ja palkkatoiveen kera meille viimeistään 16.3.2025 osoitteeseen: [email protected] ja tule luomaan kanssamme kansainvälisempää ravintolakulttuuria Helsinkiin.

Lisätietoja avoimista tehtävistä antaa:

Joona Havisalmi
Henkilöstöjohtaja
Brasserie Lionne
[email protected]

Kenen kanssa pääset luomaan Helsinkiin uutta upeaa pariisilaista Brasserieta?

Hans Välimäki & Maria von Graevenitz-Välimäki

Hans Välimäki on ensimmäinen suomalainen kahdella Michelin tähdellä palkittu keittiömestari, joka on sittemmin perustanut lukuisia menestysravintoloita pitkäaikaisen bisneskumppaninsa Maria von gravenitz-Välimäen kanssa, joka on myös hänen vaimonsa. 

He omistivat mm Chez Dominiquen, jolla oli nuo kaksi tähteä, mutta joka oli myös aikoinaan maailman 50 parhaan ravintolan joukossa vuosina 2004-2012 ensimmäisenä ja toistaiseksi ainoana suomalaisena ravintolana. Sen lisäksi he ovat perustaneet hieman etukenossa burgereihin erikoistuneen ja jo nyt edesmenneen Midhill-konseptin, avasivat ja suunnittelivat nykyäänkin toiminnassa olevan Palace-ravintolan, Penelopen ja nykyään omistavat yhdessä Bistro Bardotin, Ginan, The Rookin ja Bouchon Caremen.

Edukseen he kokevat laaja-alaisen osaamisen ravintola-alalta, käsityön tekemisen korostamisen kaikessa tekemisessä, niin hyvässä kuin pahassa, koska ihmisten tekemä on aina inhimillistä, pyrkimällä tekemään ja luomaan uutta sekä työvoiman laajamittaisen arvostamisen, kouluttamisen ja haastamisen. Kehittyminen edellä tietenkin. Olemme lisäksi avoimia, reiluja ja helposti lähestyttäviä.

Tekijät

Romain Benoît – Sommelier – Front of the house 

Native of Burgundy, I moved from France to Finland in late 2009 and because I was not able to find a job in my field (training engineering), I applied for a waiter training apprenticeship with Perho and Royal Ravintolat.

The training began at GW Sundmans, where my curiosity about wine was fulfilled by the knowledge and generosity of Jussi Ansaharju.

Me personally ending up as a sommelier probably got a lot to do with my childhood – when I was young, my uncle always brought a bottle of Saint-Romain to my birthday meals, but it wasn’t until 2017, on a wine tour that ended up at this same uncle’s house in Nuits-Saint-Georges, again with the liveliness of Saint-Romain on my tongue that I realised my family roots have been leading me all this time to my professional career.

”Behind a good winelist, the key is a comprehensive transmission of the wine knowledge to the front of the house”.

Highlights

Sommelier at Nokka – Head Sommelier at Aleksanderplatz – Head Sommelier at Bouchon Careme.

Fun fact

The name “Benoît” comes from the Latin word benedictus, which means ”blessed”.

Pauliina Snåre – Front of the house

I am a passionate and experienced Restaurant Manager. I carry in myself the willingness to create memorable experiences for all guests. I’m always focused on the people, and I’m willing to be pillar for my team, which I trust will deliver it’s best, when working in a positive and constructive environment.

Fun fact

You could already see the early signs of Pauliina’s future managerial success in the restaurant industry more than a decade ago – In 2014 Mrs. Snåre was voted, amongst almost one hundred managers, as the top restaurant manager of McDonalds Finland.

Since that Pauliina has held positions such as:

Sue Ellen – Restaurant Manager

Bistro Bardot – Restaurant Manager

Under Lindesnes, Michelin starred restaurant in Norway – Restaurant Manager

Mia-Maria Tschernij – Sous chef cold kitchen

I started my journey working in hot kitchens, but along the way, I have also worked in cold kitchens and pastry, where I have developed my skills, especially in baking. I graduated as a chef in 2015 in Raasepori and later completed a partial qualification in pastry chef training at Saimaan Ammattiopisto in Lappeenranta during the competition season. I am constantly seeking new challenges and opportunities to develop myself and my skills in the industry.

Highlights

One of the highlights of my career was winning Olympic Gold in the IKA Olympics with the Finnish Culinary Team in 2024. 

I also had the honor of winning the Restaurant Chef of the Year award at the PRO Gala 2025 while working at Bistro Bardot under Chef-Owner Välimäki.

I am now looking for inspired chefs for the cold kitchen who are not afraid to try something new!

As a leader, it is important to me that everyone gets to do what they are naturally best at.

Hiep Nguyen – Sous chef warm kitchen

Hiep is not only passionate, young and hungry to learn more, but already has 8+ years of experience in professional kitchens. Representing the new younger generation of top chefs in Helsinki, he has acquired knowledge from some of the top kitchens in Helsinki – for example Olo, Palace & Bouchon Careme.

On top of technical skills Hiep takes pride in professional management of kitchen operations and people:

“I take pride in recognizing the unique strengths of each team member, fostering an environment where everyone can grow and thrive. I firmly believe in the power of teamwork and communication to create a cohesive kitchen, where collaboration leads to excellence in both food quality and service.”

Hiep is taking the next step in his career having more responsibilities in the kitchen under Chef Hans Välimäki – join the team and send your application now!

Highlights

Represented Finland in severaln international young chef competitions.

Been a part of Finnish culinary and Bocus d’Or team.

Elin Mattsson – Front of the house

A rising star in the industry. With 10+ years of experience she started out in the kitchen, but quickly realised she belonged front of the house. High passion for food, wine & gastronomy and creating memorable customer experiences. Elin has been working all around Porvoo, Spain, Australia and now in Helsinki.

Highlights

After almost 4 years in Bistro Bardot as a hostess & assistant manager she then moved to open The Rook as the restaurant manager. With this being a success she is now ready for a new challenge, and very excited to open Lionne next with Pauliina and Maria von Graevenitz-Välimäki.

Fun fact

Being the fun elegant server as she is, Elin has even had a customer make a painting of her at work as a show of gratitude towards her service. She now has the painting on her kitchen wall. When Elin is hosting every guest – no matter how bad a day – is usually leaving with a wide smile on their faces.





Source link