AI Lead Engineer – Terveystalo Oy – Työpaikat


Haemme joukkoomme
AI LEAD ENGINEERIÄ

Haluatko käyttää osaamistasi Suomen terveydenhuollon keskeisimpien ongelmien ratkaisuun? Oletko tekoäly- ja dataratkaisujen rautainen ammattilainen? Olisitko sopiva osa tiimiämme, jossa kaikkia tuetaan ja haasteisiin löydetään ratkaisut yhdessä? Tervetuloa asiantuntevaan joukkoomme!

AI Lead Engineer tehtävänkuva

Rooli on tekninen asiantuntijatehtävä, jossa ei ole suoraa esihenkilövastuuta, vaan fokus on teknologiajohtajuudessa ja asiantuntijatyössä. Keskeiset vastuualueet ja tekeminen voidaan tiivistää seuraavasti:

  • Tekoälyn kehityksen suunnannäyttö: Rooli kattaa tekoäly- ja datateknologioiden käytön koordinoinnin Terveystalon sisäisessä tuotekehityksessä sekä tarpeen mukaan oikeiden ratkaisujen hankkimisen kumppaneilta. AI Lead Engineer toimii organisaation tekoälyarkkitehtina, joka linjaa millaisia AI-ratkaisuja kehitetään ja miten niitä hyödynnetään eri tuotteissa.
  • Hands-on kehitystyö: Suuri osa ajasta (noin 60 %) käytetään käytännön kehittämiseen – eli ohjelmointiin, mallien rakentamiseen ja teknisten ongelmien ratkaisuun päivittäisessä työssä. Tehtävässä pääsee itse koodaamaan ja toteuttamaan tekoälypohjaisia sovelluksia.
  • Asiantuntijuuden jakaminen: Noin 20 % ajasta rooliin kuuluu oman tiimin ja kollegoiden ohjaamista ja mentorointia. AI Lead Engineer jakaa teknologista osaamistaan tuotetiimien kehittäjille, data-asiantuntijoille sekä liiketoiminnan johdolle, jotta organisaation AI-osaamistaso nousee laajasti.
  • Monipuolinen sidosryhmäyhteistyö: Roolissa toimitaan useiden sidosryhmien rajapinnassa (n. 20 % ajankäytöstä) koko talon laajuisesti. Tehtävä edellyttää yhteistyötä mm. lääkäreiden ja muiden terveydenhuollon ammattilaisten kanssa, jotta ratkaisut palvelevat aidosti hoitotyön tarpeita, sekä liiketoimintajohdon kanssa, jotta tekoälyhankkeet tukevat strategisia tavoitteita. Myös tiivis yhteistyö tuoteomistajien, ohjelmistokehittäjien ja data-analytiikan tiimin kanssa on olennainen osa arkea.

 

Tehtävän odotukset

Lyhyen aikavälin haasteet ja odotukset:

Roolin alussa keskeistä on käynnissä olevan muutoksen läpivienti. Terveystalon AI-toiminto on siirtymässä kumppanivetoisesta mallista kohti omavaraisempaa tekemistä. Lyhyellä aikavälillä (ensimmäiset kuukaudet) haasteena on vakiinnuttaa erinomaiset AI-kehityksen periaatteet osaksi Terveystalon sovelluskehitystä.

1–6 kuukautta tavoitteet
– Perehtyä Terveystalon toimintaympäristöön ja tiimeihin

– Toimittaa 1-2 tekoälyratkaisua tuotantoon tai laajennettuun pilottiin osana sovellustiimejämme

– Luoda teknologinen tiekartta ja periaatteet Terveystalon AI-ohjelmistokehitykselle

– Kehittää ja edistää Terveystalon kulttuuria ja osaamista AI-teknologioista

 

6–24 kuukautta tavoitteet
– Ottaa tekninen omistajuus sovelluskehityksen tekoälyratkaisuista

– Viedä jatkuvasti korkealaatuisia tekoälyratkaisuja tuotantoon osaksi tuotteitamme

– Vakiinnuttaa terveystalon sovelluskehitykseen modernin AI-kehityksen periaatteet

– Tukea tuotestrategian rakentamista, mentoroida kollegoitasi ja pitää yllä AI-kehitystä Terveystalon sisäisessä kommunikaatiossa

 

Pitkän aikavälin haasteet ja odotukset:

Tekoälyala kehittyy nopeasti, joten haasteena on jatkuva uudistuminen ja parhaiden käytäntöjen tuominen taloon. Terveystalo tavoittelee kulttuurimuutosta ja tekoälyn toivotaan tulevan luontevaksi osaksi kaikkia prosesseja ja palveluita tulevina vuosina. Tämä vaatii pitkäjänteistä työtä muutosjohtamisessa, henkilöstön kouluttamisessa ja sitouttamisessa uusiin työkaluihin sekä tekoälyn tuottamien hyötyjen konkretisoimisessa sekä kustannussäästöinä että parempana asiakas- ja potilaskokemuksena.

Yksi pitkän aikavälin haaste onkin osoittaa tekoälyn vaikuttavuus: esimerkiksi tavoitteena voi olla, että tekoälyn avulla etävastaanottojen kustannukset alenevat selvästi ja lääkäreiden työ tehostuu tuntuvasti vuoteen 2030 mennessä. Rooli on ainutlaatuinen mahdollisuus olla etulinjassa viemässä koko toimialaa eteenpäin.

24 kk ja pidemmän aikavälin tavoitteet
– AI integroituu osaksi arkea, ratkaisut tuovat konkreettisia hyötyjä
– Terveystalo profiloituu AI-soveltamisen edelläkävijänä
– Rakentaa jatkuvuutta ja vastata kestävistä AI-käytännöistä

 

Lähimmät sidosryhmät

  • Tuotekehitys- ja IT-tiimit: Käytännössä AI Lead Engineer työskentelee päivittäin ohjelmistokehittäjien, arkkitehtien, UX-suunnittelijoiden ja tuotepäälliköiden kanssa. Tekoäly halutaan kytkeä osaksi digitaalisia palveluita – esimerkiksi Terveystalon mobiilisovellukseen tai asiakasportaaliin saattaa tulla AI-pohjaisia ominaisuuksia (kuten henkilökohtaisia hyvinvointisuosituksia tms.). Rooli on linkki data science -maailman ja perinteisen softakehityksen välillä, ja vaatii siten yhteispeliä molempien maailmojen toimijoiden kesken.
  • Data- ja analytiikkatiimi: Terveystalolla on erillinen data- ja analytiikkayksikkö, johon kuuluu data-analyytikoita, data engineer -rooleja sekä jatkossa kasvava tekoälykehityksen joukko. AI Lead Engineer on osa tätä yhteisöä ja tekee tiimityötä mm. data scientists -kollegoiden kanssa. Yhdessä kehitetään mm. koneoppimismalleja ja analytiikkatyökaluja esimerkiksi terveystiedon hyödyntämiseen. Myös MLOps-käytännöt ja datan hallintakäytännöt hiotaan yhteistyössä tämän ryhmän kesken.
  • Lääkärikunta ja hoitohenkilöstö: Yhteistyö kliinisten ammattilaisten kanssa on kriittistä, jotta tekoälyratkaisut palvelevat oikeita tarpeita. AI Lead Engineer keskustelee esimerkiksi lääkäreiden kanssa potilasvastaanoton kehityksestä – varmistaen, että tekoälytyökalut todella helpottavat lääkärin työtä eivätkä kuormita sitä turhaan.
  • Johtoryhmä ja liiketoimintajohto: Tekoälyhankkeiden täytyy tukea yhtiön strategiaa, joten AI Lead Engineer toimii asiantuntijana johdolle päin esitellen mahdollisuuksia, perustellen investointeja ja raportoiden edistyksestä. Johto odottaa tältä roolilta myös muutosagentin panosta: visioidaan yhdessä, miltä terveydenhuollon digitaaliset ratkaisut näyttävät 2–5 vuoden päästä.

 

Esihenkilö

AI Lead Engineerin esihenkilönä toimii Oskar Niemenoja, Terveystalon Data & AI -johtaja. Oskarilla on vahva tekninen tausta ja tohtorintutkinto dataohjatusta terveydenhuollon johtamisesta. Hänellä on hands-on-kokemusta useista eri teknologioista ja toimii myös puhujana mm. tekoälyn eettisiin näkökulmiin liittyen. Oskar on rakentanut Terveystalon data- ja analytiikkatiimin alusta lähtien, jossa työskentelee nykyisin yli 15 asiantuntijaa. Nykyisin hän johtaa Terveystalon tekoälyn ja analytiikan kehitystä.

Oskar on moderni esihenkilö, joka johtaa coachaavasti, tukien ja mahdollisuuksia avaten. Hän arvostaa henkilökohtaista hyvinvointia ja tasapainottaa työn vaatimuksia ihmisten omien voimavarojen ja elämäntilanteiden mukaan. Hän luottaa ihmisiin ja antaa vastuuta sitä mukaa, kun kykyä ja halua ottaa sitä löytyy.

Rooli ei ole tiukasti määritelty, päinvastoin, Oskar kannustaa tarttumaan avoimiin mahdollisuuksiin ja nykimään juuri niitä langanpäitä, jotka herättävät kiinnostuksen. Hän tarjoaa aktiivista tukea ja toimii sparraavana teknisenä keskustelukumppanina silloin kun sitä tarvitaan – sekä substanssissa että kasvussa.

 

Odotukset henkilöstä

Kokemus

  • Soveltuvat yliopistotasoiset opinnot
  • Vähintään 4 vuoden työkokemus senior-tasoisista teknologiapositioista datan ja AI:n alueella
  • Erinomaiset ohjelmointitaidot
  • Vahvaa kokemusta digitaalisten tuotteiden koko elinkaaresta
  • Kattava ymmärrys tekoälyteknologioista ja niiden mahdollisuuksista ja demonstroitavissa olevaa kokemusta vähintään yhden tällaisen työkalun käytöstä
  • Yrittäjähenkistä asennetta ja halua saada aikaan aitoa muutosta
  • Kokemusta muutoshankkeista ja kykyä strategiseen ajatteluun
  • Tiimihenkisyyttä ja erinomaiset sosiaaliset taidot

Koulutus & kielitaito

  • Soveltuva korkeakoulututkinto (DI, M.Sc. jne.)
  • Sujuva suomen & englannin kieli (englanti työkielenä, järjestelmät suomeksi)

Eduksi katsotaan

  • Kokemus generatiivisesta AI:sta
  • Tausta terveydenhuollossa tai säännellyllä alalla

 

Sijainti, etätyö ja matkustaminen

Roolissa on tarjolla paljon joustavuutta työskentelymuodon ja sijainnin suhteen. Terveystalon digitalisaatioyksikkö toimii monipaikkaisesti: etätyö on hyvin mahdollista ja työntekopaikka voi olla joustavasti missä tahansa Suomessa. Pääasiallinen kehitysyksikön keskus on Helsingissä (yhtiön pääkonttori sijaitsee Helsingin keskustassa), mutta esimerkiksi Turussa, Tampereella, Jyväskylässä, Oulussa ja Kuopiossa on myös Terveystalon digi-/kehitystiimien jäseniä.

Läsnäolotoiveet:

Vaikka työ onnistuu etänä, organisaatiossa arvostetaan säännöllistä kasvokkain kohtaamista tiimin kesken. Käytännössä on toivottavaa, että AI Lead Engineer vierailee säännöllisesti toimistolla, vähintään kerran viikossa. Säännöllisillä tapaamisilla varmistetaan tiimihengen ylläpito, ideoiden vaihto ja yhteistyön sujuvuus eri tiimien jäsenten välillä. Mikäli työntekijä sijaitsee pääkaupunkiseudun ulkopuolella, voidaan joustavasti sopia läsnäolopäiviä esimerkiksi kuukausirytmissä. Oleellista on, että fyysisiä tapaamisia järjestyy aika ajoin. Terveystalolla on hyviä kokemuksia siitä, että hybridimalli (joustava etätyö yhdistettynä satunnaisiin yhteisiin päiviin) toimii tehokkaasti.

Matkustusvaatimus:

Tehtävä ei sisällä merkittävää matkustamista Suomessa tai sen ulkopuolella. Pääpaino on kotimaan sisäisessä yhteistyössä eri toimipisteiden välillä. perusteella.

 

Tarjoamme

  • Keskeisen roolin suomalaisen terveydenhuollon digitalisaation kärkiorganisaatiosta
  • Projekteja, joissa panoksesi ei huku vaan näkyy ja tuntuu
  • Mahdollisuuden haastaa itseäsi ja laajentaa osaamistasi
  • Keskeisen roolin suomalaisen terveydenhuollon digitalisaation kärkiorganisaatiosta
  • Modernit toimitilat Helsingin keskustassa
  • Joustavat työajat ja työvälineet
  • Erinomaisen tiimin ja työkaverit

Palkkaus:

Tehtävästä maksettava palkka on neuvoteltavissa kokemuksen ja osaamisen perusteella.

 

Rekryprosessi

Haastattelut aloitamme elokuussa ja suoritamme ainakin kaksi haastattelukierrosta, sekä mahdollisesti soveltuvuusarvioinnit. Aloitus tehtävässä sopimuksen mukaan.





Source link